Facebook Advertising

7,5 miljoen Belgische Facebook gebruikers

Facebook is het meest bekende en het snelst groeiende sociale netwerk ter wereld. Het heeft het hoogste aantal leden van alle Social Media platformen en het is praktisch overal ter wereld aanwezig. België telde begin januari 2018 maar liefst 7,5 miljoen actieve Facebook gebruikers. Facebook kent een doelgroep waarin alle leeftijden, generaties, life styles en interesses zijn vertegenwoordigd.

 

Bereik

Met Facebook kunnen we een erg groot bereik halen binnen de juiste doelgroep, waarmee we met verschillende advertentieformaten kunnen werken. Facebook biedt hierdoor interessante mogelijkheden om in contact te komen met de gekozen doelgroep. Er kan niet enkel naar de landingspagina van de site gestuurd worden, maar er kan ook aan opbouw van het eigen bereik worden gewerkt. Door dat bereik uit te breiden kunnen de eigen posts – al dan niet betalend – worden gecommuniceerd aan een groeiende groep mensen met interesse in jouw bedrijf en aanbiedingen.

marion-michele-277282

Voordelen van adverteren op Facebook:

Nauwkeurige targetting

Ideaal voor het inzetten van video’s

Controle over en flexibiliteit om FB-advertenties aan te passen

A/B split campagne om verschillende advertenties te testen

Duidelijke inzichten op resultaten via Facebook Insights

Zeer groot mobiel bereik

Targeting

Facebook maakt het mogelijk om met adressenlijsten van klanten en/of prospecten te werken. Binnen Facebook kun je Custom Audiences of Lookalike Audiences aanmaken.

Custom audiences

Dit is een doelgroep die we kunnen maken op basis van een aangeleverde lijst van bestaande adressen die gekoppeld worden aan Facebook-profielen.

Lookalike audiences

Dit is een type van targeting om nieuwe doelgroepen te bereiken van mensen die soortgelijke profielkenmerken vertonen met de aangeleverde lijst van contacten.

De mogelijkheden om Facebook advertising succesvol in te zetten zijn omvangrijk. Graag zetten we deze voor je op een rij en maken het specifiek voor jouw situatie. Aarzel daarom niet en neem vandaag nog met ons op.